Förortens arkitektur

Maarssen är beläget 7 kilometer sydöst om Utrecht och har 39 675 invånare. Ett centrum med tillhörande höghus finns, liksom en tågstation och ett antal lokala skolor. Den största delen av orten består dock av radhusområden. Den största delen av radhusområdena består av barnfamiljer.

Områdena ringlar sig fram i längor mellan kanaler och broar. Tre våningsplan är inte ovanligt och trapporna är alltid smala. Endast en insatt kan se skillnad på husen. Övriga får orientera sig från Lidl, beläget i myllrets mitt vid den enda huvudleden.


På Reigerskamp (gå rakt fram från stationen, sväng ner vänster under tunneln vid busshållplatsen och följ skyltarna) är husen med de udda numren av någon anledning överrepresenterade av flickebarn. En ännu inte verifierad hypotes är att det har något att göra med det lokala vattnet. Men också slumpen kan stå skyldig. På gatorna leker områdets barn hela dagarna. Mammor tittar på, talar med grannfruarna, spejar bakom gardinerna och har uppsikt över vad som sker. Spela fotboll, cykla, slå sig på knäna, nu kommer mormor.

Den nya flickan som går in vid hus 777 talar inte holländska men ska bo där när husets familj är på semester i Sverige. Ta hand om katter och blommor. Handla på Lidl.


Efter tio tystnar allt. Området släcks ner och katterna släpps ut.


Kommentarer
Postat av: Sys

Hej! Kul att du skriver.. började bli lite orolig. Har holländskakursen börjat? Ta hand om blommorna och dig själv!

2009-08-09 @ 15:45:26
Postat av: Katarina

Hej Mia, Kul att höra från dig och att du kommit ner ordentligt! Gillar ditt skrivande, ser fram emot nästa inlägg!! Ta hand om dig, Kraam

2009-08-09 @ 16:13:30
Postat av: Mary

Gradvis, plötsligt känns det inte lika ensamt.

2009-08-09 @ 22:29:35
Postat av: Hanna

Mia, vad skönt att höra att du kommit fram ordentligt! Jag ser fram emot många, långa och utförliga bloggmeddelanden under den kommande terminen. Och såklart en resa för att hälsa på, i oktober? xox från Hanna och pingvinen

2009-08-11 @ 18:50:52
Postat av: Sofia

Jag läser. Och tycker att du är skicklig på det här med skrivandet (som jag alltid tyckt). Samt saknar dig lite. Hoppas att tillvaron blir bra. Krama

2009-08-12 @ 10:31:01
URL: http://fiafunderingar.blogg.se/
Postat av: Andy

Hej, skönt att nu ha en i-net kontakt med dig. Ta hand om dig, lycka till med holländskan? Varför är språk feminium? Känns lite omodernt i dagens jämlika samhälle. Hur blir en neutrum form hollandit?

Kram

2009-08-13 @ 09:23:22
Postat av: T

"När jag läser dig blir jag alltid lite kär".



Bara så du vet.

2009-08-13 @ 23:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0